Oranje O19 eindigt duel met tien man door corona-uitbraak en blessure Ünüvar

Oranje O19 eindigt duel met tien man door corona-uitbraak en blessure Ünüvar

Het duel van Oranje O19 met de leeftijdsgenoten van Israël is bijzonder merkwaardig verlopen. De selectie van de Nederlandse talenten bestond nog maar uit elf man door een corona-uitbraak.

Een dag voor de wedstrijd in Israël testten onder meer trainer Bert Konterman en een ander staflid positief op het coronavirus. Daardoor werd besloten om met slechts elf spelers af te reizen naar het duel. Assistent Henk Brugge nam de honneurs waar langs de lijn. "Als we niet zouden spelen, dan zouden we gediskwalificeerd kunnen worden. Dat wilden de spelers absoluut niet", zegt hij op de website van OnsOranje.

"Deze jongens hebben twee jaar geleden door corona al het EK gemist met O17. Dat wilden ze niet nog een keer meemaken. Daarom waren ze gebrand om dit duel te spelen en te winnen, om vervolgens in maart kans te maken om zich te plaatsen voor het EK O19", aldus Brugge, die echter geen wisselmogelijkheden had. Toen Ajax-speler Naci Ünüvar uitviel met een blessure, moest Oranje O19 dus verder met tien man. De talenten boekten desondanks een 1-4 zege.

Ünüvar
Overigens werd Ünüvar ruim twintig minuten behandeld, waarna hij toch weer het veld in werd gestuurd. Volgens De Telegraaf kon de spelmaker enkel nog wat 'meehinkelen'. De krant vraagt zich af of Ajax blij is met die keuze.

Israël boos
De Telegraaf weet ook dat de KNVB zich de woede op de hals gehaald van de Israëlische autoriteiten. Konterman, die vanwege geloofsovertuigingen niet gevaccineerd zou zijn, is naar verluidt opgenomen in een covid-ziekenhuis, maar dat ontkent de voetbalbond. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s