'Ik ben niet kapot van Jasper Cillessen, maar ben blij dat hij er nu is'

'Ik ben niet kapot van Jasper Cillessen, maar ben blij dat hij er nu is'

16-11-2021 20:20
13

Rafael van der Vaart rekent erop dat het Nederlands elftal zich dinsdag plaatst voor het WK. Verliezen van Noorwegen betekent hoogstwaarschijnlijk uitschakeling.

Na de 2-2 tegen Montenegro staat het Nederlands elftal er ineens heel anders voor. Het duel met Noorwegen is do-or-die. "We gaan uit van winst, maar de vraag is hoe ze ervoor staan. Ik kan me niet voorstellen dat wij in normale doen niet van Noorwegen winnen. Als dit misgaat is dit wel de grootste domper of schande in het Nederlandse voetbal", zegt Van der Vaart bij de NOS. Pierre van Hooijdonk sluit zich daarbij aan. "Het zal echt goed moeten zijn, het zijn geen amateurs."

Bondscoach Louis van Gaal kiest tegen Noorwegen voor Jasper Cillessen als vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow. "Gelukkig kiest Van Gaal voor Cillessen in deze cruciale wedstrijd. Ik vind het toch een risico om Flekken te laten debuteren", zegt Van Hooijdonk. "Dat kan altijd nog, maar deze wedstrijd vraagt iets anders. Cillessen is bekend met de achterhoede, dus er verandert niet zoveel ten opzichte van Bijlow."

"Ik ben niet kapot van Cillessen als keeper, maar hij is ervaren en weet wat het is om grote wedstrijden te spelen. Dit is een hele grote wedstrijd", aldus Van der Vaart. "Ik kan me niet herinneren dat hij punten voor ons heeft gepakt, dat is wat ik mis. Er gaan soms ballen in waarvan ik vind dat hij ze tegen had kunnen houden. Met Stekelenburg en Van der Sar hebben we geweldige keepers gehad, dan vind ik dit een beetje tegenvallen, maar ik ben blij dat hij er nu is. Het is de beste die we hebben."