Van Gaal lacht om zijn speciale zitplek in De Kuip: 'Heb ervaring met die dingen'

Van Gaal lacht om zijn speciale zitplek in De Kuip: 'Heb ervaring met die dingen'

16-11-2021 20:47
10

Louis van Gaal hoefde niet lang na te denken over wie hij als rechtsbuiten zou opstellen tegen Noorwegen. De keuze is gevallen op Steven Bergwijn, omdat hij het 'een stuk beter' deed op die plek tegen Montenegro dan Donyell Malen. 

Eerder vertelde Van Gaal dat Bergwijn en Malen de opties voor de rechtsbuitenpositie zijn voor deze interlandperiode. Laatstgenoemde kreeg de voorkeur tegen Montenegro, maar werd na een helft al gewisseld voor Bergwijn. Nu mag de aanvaller van Tottenham Hotspur aan de aftrap verschijnen. "Of het een moeilijke keuze was? Nee, want ik vond dat Malen de rechterspitspositie verkeerd invulde", vertelt Van Gaal bij de NOS. "Bergwijn deed dat een stuk beter."

Voorafgaand aan de wedstrijd merkte Van Gaal dat de zenuwen aanwezig waren bij zijn spelers. "Je ziet gespannen gezichten van de spelers. Dat is allemaal heel normaal, want het is erop of eronder. Zo simpel is het. Mijn gevoel is goed, op basis van de trainingen."

Zelf zal Van Gaal niet op de bank zitten tegen Noorwegen. Dat heeft alles te maken met zijn gebroken heup. "Ik heb ervaring met die dingen", stelt de geboren Amsterdammer. "Bij AZ is me ook zoiets overkomen. Toen zat ik ook drie of vier wedstrijden in zo'n lounge." Nederland moet tegen Noorwegen een resultaat behalen om direct naar het WK te kunnen.