Memphis en Bergwijn schieten Nederland naar het WK in Qatar

Memphis en Bergwijn schieten Nederland naar het WK in Qatar

16-11-2021 22:35 Laatste update: 22:38
204

Nederland gaat naar het WK in Qatar. Steven Bergwijn en Memphis Depay brachten de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in de slotfase de verlossing tegen Noorwegen: 2-0. Een gelijkspel zou ook genoeg zijn geweest. 

Het sentiment rond het Nederlands elftal was na het verrassende 2-2 gelijkspel tegen Montenegro volledig omgeslagen. Oranje had zich door het puntenverlies van Turkije al in Montenegro kunnen plaatsen, maar gleed uit en dus kwam alles aan op de interland tegen Noorwegen. De tweede kans werd wél gegrepen.

In een lege Kuip was de spanning voelbaar bij de spelers van Oranje, die behoorlijk tam aan de wedstrijd begonnen en amper risico durfden te nemen. Noorwegen begon zoals Van Gaal voorspeld had: afwachtend en achterover leunend. Nederland kreeg al snel goed nieuws uit Montenegro, waar Turkije op een 1-0 achterstand was gekomen. Daardoor zou ook een nederlaag tegen Noorwegen genoeg zijn voor een WK-ticket.

Steven Bergwijn was in de openingsfase de gevaarlijkste speler van Oranje. Verder was Memphis Depay tot drie keer toe dreigend en was er een grote kans voor Arnaut Danjuma Groeneveld. Hoewel Oranje de zaken onder controle had en meerdere kansen kreeg, bleef Noorwegen redelijk eenvoudig overeind. De ploeg van Stale Solbakken creërde zelf echter niets.

Bergwijn doet het voor Nederland
Een kleine tien minuten na rust kreeg Noorwegen de eerste grote kans van de wedstrijd, maar invaller Kristian Thorstvedt schoot van dichtbij wild over. Turkije was inmiddels op voorsprong gekomen bij Montenegro en dus kon een Noorse goal meteen fataal zijn voor Nederland. Gerust was Oranje geen moment, vooral de middenvelders en het centrale verdedigingsduo nam minder risico dan normaal.

De spanning nam met de minuut toe, maar uiteindelijk kwam alles goed. Het verlossende schot kwam een paar minuten voor tijd van Bergwijn, die de Noorse goal onder vuur nam na een assist van Memphis. De ontlading spatte er vanaf bij Nederland, dat door Memphis in blessuretijd helemaal in veilige haven geschoten werd. Nederland ontsnapt en kan de tickets naar het WK kan gaan boeken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie