Noorse bondscoach Solbakken verklapt tactiek voor wedstrijd tegen Oranje

Noorse bondscoach Solbakken verklapt tactiek voor wedstrijd tegen Oranje

17-11-2021 01:04 Laatste update: 06:28
38

Noorwegen had geen intenties om Nederland aan te vallen, zegt bondscoach Stale Solbakken. Hij wilde met zijn ploeg tot de slotfase in de race blijven en dan counteren.

"We waren redelijk comfortabel met 0-0", zegt Solbakken na afloop. "Het plan was om overeind te blijven tot er nog twintig à vijftien minuten gespeeld moesten worden. Na 75 minuten vroegen we ons af: moeten we inzetten op een ander plan? Moeten we wachten? We besloten om te schakelen naar 3-5-2 met hoge vleugelverdedigers.

Solbakken riep zijn spelers meteen na de wedstrijd bij elkaar. "Er zijn veel emoties. Sommige spelers huilen, sommige zijn kwaad. Iedereen reageert anders. Het is belangrijk om te analyseren wat hier is gebeurd."

Verdediger Birger Meling 'voelt zich leeg'. "Je hebt een jaar gevochten voor hetzelfde doel. Als het fluitsignaal klinkt, voel je een leegte van binnen. Je bent teleurgesteld, we zijn ook gewoon mensen. Er is veel emotie, veel frustratie. Wat er in de kleedkamer is gebeurd, spreekt voor zich als je de spelers na afloop gezien hebt. Nederland had de volledige controle. We waren niet goed genoeg, maar kunnen onszelf niets kwalijk nemen. We speelden tegen een team dat veel beter is dan wij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie