Bijlow paste zelf voor Nederland-Noorwegen: Vind ik een groot compliment waard

Bijlow paste zelf voor Nederland-Noorwegen: "Vind ik een groot compliment waard"

17-11-2021 07:15
128

Justin Bijlow kon na afloop van Nederland-Noorwegen op complimenten van Louis van Gaal rekenen. De eerste doelman van Oranje haakte na de wedstrijd tegen Montenegro van zaterdag af met een blessure: die beslissing nam Bijlow zelf, liet Van Gaal na afloop weten.

De Feyenoord-keeper was in Podgorica al niet okselfris, bleek na de persconferentie van de bondscoach. "Voor de wedstrijd tegen Montenegro had hij al wat last. Maar toen had hij besloten om toch te spelen", aldus Van Gaal. "Nu had hij weer meer last, dan krijg je dat de medici met elkaar praten. En dan zeg ik dat ik altijd een dag van tevoren wil weten of iemand fit is of niet. En dus moest Justin Bijlow een dag eerder beslissen of hij fit was of niet", vervolgde de bondscoach, die het 'imaginatieproces' graag bijtijds in wilde zetten.

Bijlow besloot vervolgens zelf om te passen. "En dat vind ik een groot compliment waard. Want over het algemeen doen jongens van 23 jaar dat niet zo snel, want die willen die wedstrijd spelen. En dat heb ik de groep ook verteld, dat ik dat knap vond."

Tim Krul werd maandagavond laat bij de selectie gehaald, Mark Flekken leek te gaan keepen, maar uiteindelijk was het Jasper Cillessen die weer eens onder de Oranje-lat stond. De Groesbeker hield de nul.