Manchester Evening News: einde Solskjaer-tijdperk ingezet, ook naam Ten Hag valt

Manchester Evening News: einde Solskjaer-tijdperk ingezet, ook naam Ten Hag valt

17-11-2021 13:48
32

De opvolging van Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer blijft onderwerp van gesprek in Engeland. Het is volgens The Manchester Evening News niet ondenkbaar dat de Noor tot het einde van het seizoen blijft, maar de zoektocht naar een opvolger is al ingezet: Brendan Rodgers lijkt de topkandidaat en ook Ajax-trainer Erik ten Hag wordt genoemd.

Manchester United draait moeizaam in de competitie en in de Champions League en de positie van Solskjaer kwam al flink onder druk te staan na de ontluisterende en kansloze thuisnederlagen tegen Liverpool (0-5) en Manchester City (0-2). Volgens kwaliteitskrant The Times is de clubloze Zinedine Zidane een optie, maar The Manchester Evening News meldt dat The Red Devils ook overwegen om het seizoen met Solskjaer af te maken.

In dat geval zou er wel na het seizoen een nieuwe manager moeten komen. Rodgers van regerend FA Cup-winnaar Leicester City – ook al gelinkt aan Newcastle United en Manchester City – lijkt de favoriet. Ten Hag en de Spaanse bondscoach Luis Enrique staan er op Old Trafford ook goed op, maar moeten Rodgers nog wel voor zich dulden.

Dat Solskjaer na dit seizoen geen manager van Manchester United meer is, lijkt echter vast te staan. De Noor staat sinds eind 2018 aan het roer, nadat hij José Mourinho opvolgde.