'Toen Kistemaker vorig jaar ziek op bed lag, kocht Ten Hag een tv voor hem'

'Toen Kistemaker vorig jaar ziek op bed lag, kocht Ten Hag een tv voor hem'

17-11-2021 14:25
50

Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou komt woensdag met een mooie anekdote over Simon Kistemaker (81) en Erik ten Hag. Eerstgenoemde heeft het de laatste jaren zwaar met zijn gezondheid, waardoor Ten Hag een televisie voor hem kocht.

Ten Hag werkte als speler bij De Graafschap samen met Kistemaker, die toen trainer was. De twee zijn inmiddels ruim dertig jaar bevriend. Hans Kraay junior vertelde afgelopen weekend dat het niet goed gaat met Kistemaker. De IJmuidenaar heeft darm- en prostaatkanker. "Hij wil niet meer", zei Kraay.

'Terwijl Kraay jr. die boodschap deelde met de wereld, recht in de camera kijkend, zat Erik ten Hag er geroerd en zwijgend naast', schrijft Mossou, die ook een bekende is van Kistemaker, in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Al dertig jaar is de coach van Ajax net zo'n trouwe vriend van Kistemaker. Sinds Kraay en Ten Hag bij De Graafschap speelden, bouwden ze een innige band op met hun stoere, noeste voetbaltrainer.'

'Toen Kistemaker vorig jaar ziek en verdrietig op bed lag, kort na het tragische overlijden van Thea (zijn vrouw, red.), kocht Ten Hag een televisie voor zijn oude coach, want dan kon Simon tenminste voetbal kijken', deelt Mossou.