Opmerkelijke oproep Go Ahead aan fans: 'Daar mag je wél samenkomen'

Opmerkelijke oproep Go Ahead aan fans: 'Daar mag je wél samenkomen'

17-11-2021 16:15
38

Jan Willem van Dop doet een opmerkelijke oproep aan de fans van Go Ahead Eagles. De algemeen directeur van de Deventenaren was een warm pleitbezorger van het stilleggen van de Eredivisie en is hevig teleurgesteld dat de stadions in ieder geval de komende drie weken leeg blijven.

De KNVB zag geen ruimte om de competities uit te stellen. "Maar eigenlijk is dit niet uit te leggen", zegt Van Dop in De Stentor. "Ik hoorde onze minister-president vanochtend nog zeggen dat de kunst- en cultuur-sector niet wordt meegenomen in de maatregelen omdat ze daar al zo zwaar getroffen zijn het afgelopen jaar. Ja, hallo... Dan ben je dus totaal ongeloofwaardig, vind ik, als je de voetbalclubs daarop wel straft en mensen niet meer langs de lijn mogen staan."

Van Dop geeft de moed niet op en wil 'alle feiten op tafel hebben'. "Want alle Fieldlab-resulaten die ik heb gezien, wijzen erop dat er nauwelijks besmettingen in een voetbalstadion zijn geweest." Hij pleit voor aangepaste maatregelen. "Spelen zonder uitpubliek, waardoor de reisbewegingen minder worden. Zitplaatsen in de staanvakken, eventueel zonder alcohol in het stadion en de verplichting van het mondkapje. Ik vind het de moeite waard om voor te strijden."

Tot slot doet de directeur een opmerkelijke oproep aan de Go Ahead-fans, die er mede voor gezorgd hebben dat de ploeg van coach Kees van Wonderen knap tiende staat. "Ik ga supporters van Go Ahead oproepen lekker naar het café op de Brink te gaan of naar hun favoriete sportkantine om daar de wedstrijd van zondag te kijken. In tegenstelling tot bij ons stadion, mag je daar namelijk wel samenkomen met elkaar."