Overmars neemt telefoontjes huurling niet op: 'Misschien wil Ajax me niet meer'

Overmars neemt telefoontjes huurling niet op: 'Misschien wil Ajax me niet meer'

19-11-2021 09:00 Laatste update: 13:04
198

Miljoenenaankoop Hassane Bandé heeft een lastige tijd achter de rug bij Ajax. Hij raakte al snel zwaar geblesseerd, werd daarna naar eigen zeggen slecht behandeld en speelt nu op huurbasis in Kroatië. Daar heeft de aanvaller uit Burkina Faso de stijgende lijn te pakken. VoetbalPrimeur spreekt met Bandé, die nog altijd geen contact heeft met Ajax.

In de laatste maand van 2017 rondde Ajax de zomertransfer van Bandé af. De Amsterdammers betaalden naar verluidt circa acht miljoen euro voor de elfvoudig international, die dat seizoen uitblonk bij KV Mechelen. Toen Bandé zich bij Ajax meldde, sloeg het noodlot al snel toe: in een oefenduel met RSC Anderlecht liep de rappe vleugelaanvaller twee zware blessures op, waardoor hij een jaar uit de roulatie lag. Toen hij weer hersteld was, kreeg Bandé geen kans meer in Ajax 1. Hij werd verhuurd aan FC Thun, mocht een aantal duels in Jong Ajax spelen en is nu tijdelijk gestald bij het Kroatische NK Istra.

In Kroatië gaat het goed met basisklant Bandé, vertelt hij aan VoetbalPirmeur. "Ik speel weer en dat is het belangrijkste. Ik kan wel stellen dat ik tevreden ben, maar ik denk ook dat ik nog beter kan. Ik kan bijvoorbeeld nog meer scoren. Nu sta ik op zes goals, dat kunnen er nog meer zijn. Ik wil weer mijn oude niveau behalen na mijn blessure. Ik ben op de juiste weg, maar ik wil nog beter."

'Ten Hag sprak niet met me'
Eerder vertelde Bandé al dat hij niet tevreden was met de houding van Ajax na zijn blessure. Die mening heeft hij niet bijgesteld. "Ik was daar niet blij mee en dat is niet veranderd", stelt de linksbuiten. "Ik heb het zelf moeten doen, Ajax heeft me niet geholpen om weer terug te komen op mijn oude niveau. Na een grote blessure heb je hulp nodig. Dat heb ik niet gekregen." Ook trainer Erik ten Hag nam Bandé niet onder zijn vleugels. "Na mijn blessure sprak hij niet met me. De manier waarop ik behandeld ben na mijn blessure, liet zien dat Ajax geen interesse meer in mij had."


Bandé krijgt aanwijzingen van Ten Hag tijdens een Ajax-trainingskamp in 2018

In de vorige twee seizoenen mocht Bandé een handjevol duels in Jong Ajax spelen. Daar kijkt de Afrikaan echter niet met een leuk gevoel op terug. "Voor mij voelde dat niet als voetballen, want ik was niet gelukkig bij Jong Ajax. Daar gingen ze met me om als iemand die niet welkom was. Wanneer je als stront wordt behandeld, kun je niet genieten", is hij duidelijk.

'Overmars neemt mijn telefoontjes niet op'
Bandé vertelde eerder al dat hij geen contact meer heeft met Ajax sinds zijn vertrek naar Kroatië. "Dat is nog steeds hetzelfde. Misschien willen ze me niet meer of ben ik niet belangrijk voor Ajax op dit moment. Ik weet het niet wat ik ervan moet denken, dus dat doe ik ook niet. Ik denk nu alleen aan de club waar ik momenteel speel en aan mijn loopbaan."

Ook de verstandhouding met directeur voetbalzaken Marc Overmars is niet opperbest. "Ik denk niet dat we überhaupt een band hebben", stelt Bandé. "We hebben namelijk niet veel met elkaar gepraat. Hij neemt mijn telefoontjes ook niet op, zelfs die van mijn zaakwaarnemer niet. Misschien had hij het druk, ik weet het niet. Als je geïnteresseerd bent in een speler, moet je contact met hem opnemen. Als je dat niet doet, toont dat aan dat je geen interesse hebt. Maar het is voor mij nu niet belangrijk of Overmars contact met me opneemt. Ik doe gewoon mijn eigen ding."

Ondanks alles hoopt Bandé echter nog steeds dat hij ooit kan schitteren in de hoofdmacht van Ajax. "Waarom niet? Ik heb voor Ajax gekozen omdat het een grote club is en ik sta nog steeds onder contract tot medio 2023. Wie weet hoe het loopt?" Het steekt Bandé dan ook dat hij in vier jaar tijd nog geen enkel officieel duel in de Amsterdamse hoofdmacht speelde. "Ja, dat doet pijn. Toen ik terugkwam van mijn blessure, had ik dus een beetje hulp nodig om mijn topniveau weer aan te kunnen tikken. Dat heeft Ajax me niet kunnen geven."

'Wil weer genieten van het voetbal'
Nu weer terug naar Kroatië, waar Bandé dus in de lift zit. In het balkanland voelt hij zich wél gewaardeerd. "Bij Istra behandelen ze me net als alle andere spelers. Ik voel me een belangrijk onderdeel van het team. Ik ben daar dus ook gelukkiger. Ik probeer mezelf ook aan te passen aan de cultuur, maar ik ben puur voor mijn carrière naar Kroatië gegaan, zodat ik weer kan genieten van het voetballen. Dat is het belangrijkste."

Istra huurt Bandé tot het eind van dit seizoen van Ajax. De club heeft ook een optie tot koop bedongen in de huurdeal. "Maar daar is op dit moment nog geen duidelijkheid over. Of ik zelf langer wil blijven? Dat gaan we zien." Er zijn namelijk ook andere clubs die Bandé op de radar hebben staan. "Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer over. Voor nu ben ik gefocust op dit seizoen", besluit hij.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie