Overtoom zorgt voor primeur: Echt sprakeloos en ook de tranen bleven niet uit

Overtoom zorgt voor primeur: "Echt sprakeloos en ook de tranen bleven niet uit"

18-11-2021 08:33
53

Franca Overtoom kan opgelucht ademhalen, nu een tijdelijke competitiestop is afgewend. De 29-jarige assistent-scheidsrechter maakt zondag haar Eredivisie-debuut bij Go Ahead Eagles-FC Groningen en wordt daarmee de eerste vrouw die als official fungeert bij een Eredivisie-wedstrijd.

De KNVB bracht het nieuws dinsdag naar buiten, één dag nadat Overtoom zelf op de hoogte was gebracht. "Hoewel ik het al een beetje voelde aankomen, was het wel even onwerkelijk. Ik was echt sprakeloos en ook de tranen bleven niet uit", reageert ze tegenover het Algemeen Dagblad. Aangezien er dit weekend alsnog wordt gevoetbald in Nederland, hoeft Overtoom ook niet te wachten op haar eerste wedstrijd op het hoogste niveau. "Ik kreeg al snel te horen dat mijn Eredivisie-debuut er ook zou komen als de competitie stilgelegd zou worden. Gelukkig maar."

Wedden

Meer odds

Haar debuutwedstrijd van zondag is de kroon op het werk voor Overtoom, die al ruime ervaring heeft opgedaan in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik kreeg in functioneringsgesprekken al te horen dat ze tevreden waren over met name de tweede seizoenshelft van vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Toen werd wel duidelijk dat we zouden gaan toewerken naar een debuut in de Eredivisie. Ik heb nu ook het gevoel dat ik er klaar voor ben."

Go Ahead Eagles en FC Groningen trappen zondag om 12.15 uur af. Dat doen ze als nummers tien en vijftien van Nederland.