NEC kan volgende mogelijkheid wegstrepen: 'Maatje te groot voor onze vijver'

NEC kan volgende mogelijkheid wegstrepen: 'Maatje te groot voor onze vijver'

18-11-2021 09:00
48

NEC kan de volgende uitwijkmogelijkheid van zijn lijstje schrappen. Mark Slinkman, burgemeester van de naburige gemeente Berg en Dal, ontvangt de Nijmeegse Eredivisie-club liever niet op het Groesbeekse Sportpark De Heikant.

Het complex staat al enige tijd leeg, na een conflict tussen bespeler Achilles '29 en de familie Derks, die de grond in handen had. De nieuwe eigenaar, Jacobus van Veen, liet deze week weten dat hij in gesprek was met NEC. Slinkman wil echter geen Eredivisie-voetbal in Groesbeek faciliteren, ook niet nu er tijdelijk geen publiek naar de wedstrijden mag komen. 'De capaciteit van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid bij een gemeente van onze grootte is beperkt', wordt een woordvoerder geciteerd door de Gelderlander.

De veiligheid van alle betrokken partijen én de omwonenden kan daardoor niet gegarandeerd worden. 'We zijn een echte voetbalgemeente, maar NEC is een maatje te groot voor de Groesbeekse vijver', klinkt het.

NEC zag na de derby tegen Vitesse in oktober een deel van het stadion instorten en speelde de thuiswedstrijden tegen FC Groningen en sc Heerenveen al zonder publiek. De Graafschap liet al weten dat het niet mogelijk was om NEC tijdelijk onderdak te bieden.