Bosz over KNVB-flirts: Ze hadden moeten vragen: wil je bondscoach worden?

Bosz over KNVB-flirts: "Ze hadden moeten vragen: wil je bondscoach worden?"

18-11-2021 09:17
58

Peter Bosz is in het verleden twee keer benaderd door de KNVB, met betrekking tot een vacature bij het Nederlands elftal. De huidige trainer van Olympique Lyon staat nog altijd open voor het bondscoachschap, mits de KNVB zich op tijd meldt.

Dat was in de vorige twee gevallen namelijk niet het geval. "Toen zat ik vast bij een club", blikt Bosz in gesprek met Voetbal International terug. "De eerste keer toen ik werd gepolst, was ik net bij Dortmund. De tweede keer was voor de aanstelling van Frank de Boer. Toen zat ik bij Leverkusen en werd alleen gevraagd of ik beschikbaar was."

Als die laatste vraag anders zou worden geformuleerd, had de wereld er wellicht heel anders uit kunnen zien, stelt Bosz echter. "Ze hadden moeten vragen: wil je bondscoach worden? Dan had ik ze kunnen vragen contact op te nemen met Leverkusen en misschien waren ze er dan uitgekomen."

De oud-trainer van onder meer Heracles Almelo, Vitesse en Ajax sluit dan ook niet uit dat het er in de toekomst alsnog van komt. "Los van de actuele situatie (Bosz heeft een doorlopend contract bij Olympique Lyon, red.): iedere Nederlandse trainer is trots als hij wordt gevraagd bondscoach te worden. De situatie moet ook net zo uitkomen. Of ze moeten er op tijd met je over babbelen."