Romero wil 10 miljoen waarmaken bij PSV: 'Moeilijk om op oude niveau te komen'

Romero wil 10 miljoen waarmaken bij PSV: 'Moeilijk om op oude niveau te komen'

18-11-2021 15:16
54

Maximiliano Romero wil drie jaar na zijn miljoenentransfer naar PSV eindelijk tonen waartoe hij in staat is. De 22-jarige Argentijn staat te trappelen, maar moet zich voorlopig tevreden stellen met speelminuten bij Jong PSV.

"Als ik het voor het zeggen heb, zou ik direct spelen, maar dat is een beslissing die de trainer (Roger Schmidt, red.) moet maken", zegt Romero, die PSV in 2018 een slordige tien miljoen euro kostte, tegen ESPN. "Het heeft ook even de tijd nodig, want ik kom net terug van een blessure. Het is ook moeilijk om na zo'n heftige kruisbandblessure weer helemaal terug op mijn oude niveau te komen."

Romero heeft een 'heel, heel zware' periode achter de rug, nadat hij in augustus 2020 weer een zware knieblessure opliep. Tijdens de revelatie ging het nog een keer mis. "In de vijfde maand kreeg ik een nieuwe blessure in dezelfde knie. Dat heeft mij flink teruggeworpen in mijn herstel. Daarvoor maakte ik vooruitgang, maar ineens kreeg ik een blessure aan mijn meniscus, waardoor ik terug bij af was."

Klagen doet Romero niet: de Argentijnse spits werkt bij Jong PSV met Ruud van Nistelrooy. "Alles wat hij tegen mij zegt, neem ik voor de volle honderd procent ter harte." Hij een bijzondere band met zijn trainer. "Als hij voor bijvoorbeeld Manchester United op zondagmiddag speelde, was het in Buenos Aires tien of elf uur 's ochtends. Als ik opstond, keek ik die wedstrijd. Altijd als hij een penalty benutte was er een commentator in Argentinië, die bij zijn doelpunt zong. Daar is mijn fascinatie voor Van Nistelrooy ontstaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie