Koeman-connectie helpt Van Bronckhorst aan Rangers-klus: 'Absoluut waargemaakt'

Koeman-connectie helpt Van Bronckhorst aan Rangers-klus: 'Absoluut waargemaakt'

18-11-2021 20:47
8

Zijn goede band met Ronald Koeman heeft Giovanni van Bronckhorst mede geholpen aan zijn nieuwe trainersklus bij Rangers FC. Ross Wilson, sportief directeur bij de Schotse club, geeft aan dat hij in zijn tijd bij Southampton veel met Koeman gesproken heeft over Van Bronckhorst.

Wilson stond tussen 2015 en 2019 als technisch directeur en scout onder contract bij Southampton en maakte Koeman twee jaar mee als eindverantwoordelijke. "Ik volgde hem al een tijd", zo vertelt Wilson in gesprek met het clubkanaal over Van Bronckhorst. Die was in zijn tijd bij Feyenoord assistent van Koeman. "Ronald vertelde me bij Southampton over hem. Over zijn potentie als trainer. Dat heeft hij absoluut waargemaakt."

Rangers ging met meerdere kandidaten het gesprek aan, maar het werd de clubleiding al snel duidelijk dat Van Bronckhorst de ideale opvolger van Steven Gerrard zou zijn. "Van Bronckhorst heeft duidelijk gemaakt dat hij goed bij Rangers past. Hij kent de club natuurlijk ook", zo doelt Wilson op het verleden van Van Bronckhorst bij de club. "Dat was geen vereiste, maar hij kent de club en de selectie al en is enthousiast over de mogelijkheden hier."

Wilson belicht ook de prestaties van Van Bronckhorst bij Feyenoord. De oefenmeester pakte verschillende prijzen, met als kers op de taart de landstitel in 2017. "Hij heeft zichzelf al bewezen als jonge coach en hij heeft fantastisch werk verricht bij Feyenoord. Een club met hoge verwachtingen, maar het was niet de verwachting dat hij de vijf prijzen won die hij heeft gewonnen", zo sluit Wilson af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie