'We zien toekomst, een paar jaar geleden kende ook niemand Arne Slot'

'We zien toekomst, een paar jaar geleden kende ook niemand Arne Slot'

18-11-2021 21:30 Laatste update: 21:32
34

PEC Zwolle heeft razendsnel geschakeld na het vertrek van Art Langeler. Dick Schreuder heeft een contract getekend voor anderhalf jaar. PEC-directeur Marcel Boudesteijn hoopt op een 'Arne Slot-scenario'.

Schreuder, de één jaar oudere broer van Alfred, was assistent van Thomas Letsch bij Vitesse. Hij was de eerste en uiteindelijk enige trainer met wie PEC in gesprek ging na het vertrek van Langeler. "Schreuder past perfect in het profiel dat we hadden opgesteld", vertelt Boudesteijn in gesprek met De Telegraaf. "Hij is een vernieuwende trainer, die heel goed een bepaalde mentaliteit in de groep kan brengen. (...) Dick heeft net zijn hoogste trainersdiploma gehaald en is een runner-up in het trainersgilde. We hopen dat hij het bij ons waar kan maken."

Boudesteijn haalt daarbij de ontwikkeling van Slot, inmiddels voor de groep bij Feyenoord, aan. "We hadden ook voor een gevestigde naam kunnen kiezen, maar onze keuze is gevallen op een vernieuwende trainer. Wij zien veel toekomst in Dick. Een paar jaar geleden kende ook niemand Arne Slot en kijk eens waar die nu staat. Ik hoop voor Dick dat hij ook zo'n carrière kan ontwikkelen."