De Telegraaf doet onderzoek en citeert vriend van Vloet: 'Zat niet achter stuur'

De Telegraaf doet onderzoek en citeert vriend van Vloet: 'Zat niet achter stuur'

18-11-2021 22:03 Laatste update: 22:12
230

De politie Noord-Holland weet inmiddels wie de bestuurder was van de auto die vorige week achterop een andere auto klapte op de A4. Heracles Almelo-speler Rai Vloet zat ook in de auto en is verdachte in de zaak. De Telegraaf citeert de vriend van de Heracles-speler, die over zichzelf zegt dat hij niet gereden heeft die avond. 

In de nacht van zaterdag op zondag botste er een auto met Vloet en een vriend van de Heracles-speler op de A4 op een andere auto met daarin een man, een vrouw en twee kinderen. Een vierjarige jongen uit Zoetermeer raakte gewond en overleed niet veel later in het ziekenhuis.

De Telegraaf besloot op onderzoek uit te gaan en geeft aan dat de 27-jarige vriend van Vloet in een groepsapp over zichzelf heeft gezegd dat hij die avond niet heeft gereden en ook niet heeft gedronken. Dat verhaal wordt volgens de ochtendkrant bevestigd door 'meerdere personen in zijn kring'.

"Hij is dinsdag weer bij de club geweest", zo laat één van die personen weten aan De Telegraaf. "Even langs op de training. Daarin heeft hij opnieuw de spelersgroep toegesproken en verteld wat er is gebeurd." De advocaat van Vloet wil zich vooralsnog niet uitlaten over de berichtgeving van De Telegraaf. "Ik ga nog niks bevestigen", zo laat hij weten. De politie doet nog geen uitspraken zo lang het onderzoek gaande is.