Marca: Sevilla wil niet meewerken aan plan van Barça en 'weigert' De Jong

Marca: Sevilla wil niet meewerken aan plan van Barça en 'weigert' De Jong

18-11-2021 23:10
60

Sevilla is niet van plan om mee te werken aan het plannetje van FC Barcelona om Luuk de Jong in de winterstop weer terug te sturen naar het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Xavi, de opvolger van Ronald Koeman, zou geen toekomst zien voor De Jong in Camp Nou en hem het liefst van de hand doen om ruimte te maken voor andere aankopen.

De eerste optie die Barcelona onderzoekt, is of De Jong in januari teruggestuurd kan worden naar Sevilla. Barcelona betaalt een huursom en een groot gedeelte van het salaris van De Jong en wil van die kosten af. Sevilla wil hier echter niet aan meewerken, al is de ploeg wel op zoek naar een nieuwe spits, zo stelt Marca. Youssef En-Nesyri wordt waarschijnlijk opgeroepen om met Marokko mee te doen aan de Afrika Cup.

Desondanks wil Sevilla zich in de winterse transferperiode liever richten op een andere spits. Daarbij zijn de prestaties van de club in de Champions League belangrijk. Mocht Sevilla de groepsfase overleven, dan levert ze dat naar verluidt genoeg op om een spits te halen in de winterse transferperiode.