Ramalho: Ajax? Wij staan nog steeds in punten gedeeld eerste

Ramalho: "Ajax? Wij staan nog steeds in punten gedeeld eerste"

19-11-2021 07:15
113

André Ramalho denkt dat er dit seizoen nog veel rek zit in PSV. De Braziliaanse verdediger zag de ploeg van coach Roger Schmidt het hoge niveau van het begin van het seizoen niet vasthouden, maar hij relativeert de zware nederlagen tegen Feyenoord (0-4) en Ajax (5-0).

"De goals vielen laat, terwijl we in beide wedstrijden voor rust voetballend niet de mindere waren", zegt Ramalho tegen het Eindhovens Dagblad. "Het zou voor mij veel erger zijn geweest als we al voor rust 4-0 achter hadden gestaan. Dat duidt op diepe onderliggende voetballende problemen, maar nu was mijn analyse dat we te gehaast waren om terug te komen en in de eindfase van beide topwedstrijden raakten we vermoeid."

De 29-jarige mandekker wil geen excuses aandragen, maar stelt wel dat PSV op momenten niet 'clever' genoeg was en niet altijd compact stond. "De laatste wedstrijden hebben we dat al verbeterd, maar ik weet zeker dat een hoger niveau haalbaar is."

Aan vermoeidheid door de speelwijze van Schmidt wil hij de mindere vorm niet wijten, zoals volgens hem ook de blessures daar niet het gevolg van zijn. "Als we het goed uitvoeren, hoeven we namelijk als team juist minder te lopen. Wij kijken alle statistieken na wedstrijden terug en dan zie je telkens dat we als ploeg zo'n 115 tot 120 kilometer lopen. Vaak zit dat gewoon in de buurt van de totale afstand van de tegenstander. Het is gewoon pure pech naar mijn mening."

Hoewel de Eindhovenaren niet de vorm van begin dit seizoen hebben, ziet Ramalho een verschil met de Oostenrijkse competitie, waar Red Bull Salzburg er bovenuit steekt. "Ajax? Wij staan nog steeds in punten gedeeld eerste. En Feyenoord doet ook volop mee."