Advocaat van Vloet gaat niet in op vermeende onschuld van andere inzittende

Advocaat van Vloet gaat niet in op vermeende onschuld van andere inzittende

19-11-2021 11:08
65

De advocaat van Rai Vloet wil niet bevestigen dat de middenvelder van Heracles Almelo de bestuurder was van de auto die zondag een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt. Donderdagavond citeerde De Telegraaf de andere inzittende, die over zichzelf zegt dat hij niet gereden heeft die nacht.

"Rai moet nog gehoord worden", laat advocaat Erik Thomas weten aan TC/Tubantia. Het artikel van De Telegraaf zegt hij niet gelezen te hebben. "Ik spreek hem (Vloet, red.) snel, dan gaan we met elkaar om tafel."

Vloet en de advocaat konden nog niet eerder met elkaar in gesprek, omdat de Heraclied in het ziekenhuis werd behandeld aan een bloeding. "Op dit moment kan ik het alleen nog heel algemeen houden. Dat Rai heel erg meeleeft met de nabestaanden en dat dit een groot drama is. Hij werkt mee met alle politieonderzoeken." Bij het ongeluk kwam een jongetje van vier jaar uit Zoetermeer om het leven.

De 27-jarige vriend van Vloet, een speler van derdedivisionist UNA, heeft volgens De Telegraaf in een groepsapp over zichzelf heeft gezegd dat hij die avond niet heeft gereden en ook niet heeft gedronken. Volgens de politie Noord-Holland was één van de twee inzittenden onder invloed van alcohol.