Schmidt ziet uitgelezen mogelijkheid voor PSV'ers: 'Ze kunnen nu status krijgen'

Schmidt ziet uitgelezen mogelijkheid voor PSV'ers: 'Ze kunnen nu status krijgen'

19-11-2021 16:25
87

De paniek slaat niet toe bij Roger Schmidt, nu de ziekenboeg van PSV steeds voller wordt. De Duitse trainer richt zich daags voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse op de spelers die er wél zijn.

"We hebben nog steeds een goed team, met voorin de nodige mogelijkheden", wordt Schmidt geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Tegen Fortuna Sittard en FC Twente hebben andere spelers al laten zien dat ze klaar zijn om het team te helpen."

PSV mist zaterdag Eran Zahavi, Jordan Teze, Cody Gakpo, Noni Madueke, Philipp Max, Ryan Thomas en Richard Ledezma. Daar staat de rentree van onder meer Davy Pröpper tegenover. De wedstrijdselectie zal tegen Vitesse bestaan uit zeventien spelers. Schmidt: "We kunnen maar met elf spelen en vijf reserves inbrengen, dus dat is genoeg.

"Natuurlijk is het niet makkelijk, maar in de laatste wedstrijden misten we ook veel spelers en hebben we toch laten zien dat we kwaliteit kunnen leveren. Het is ook een kans voor anderen, om zichzelf te laten zien. Ze kunnen opstaan en status in ons team krijgen. Ik heb dat bij Érick Gutiérrez en Mauro Júnior ook gezien de laatste wedstrijden."