Slot: 'Heel moeilijk te begrijpen en ik denk dat ik daarin niet de enige ben'

Slot: 'Heel moeilijk te begrijpen en ik denk dat ik daarin niet de enige ben'

19-11-2021 17:21
54

Arne Slot plaatst zijn vraagtekens bij het verbod op publiek bij sportwedstrijden, dat de komende weken van kracht zal zijn. De Feyenoord-trainer ziet niet de logica van het kabinetsbesluit niet in, laat hij weten in aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle in een lege Kuip.

Feyenoord moet ook de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo op 1 december zonder publiek spelen. Op 5 december mogen er in principe wel weer fans bij zijn tegen Fortuna Sittard, mits de lockdown niet verlengd wordt in de tussentijd. "Als je keuzes moet maken, vindt iedereen daar wat van. Dat is lastig, maar dan helpt het over het algemeen wel – als ik het dan even op mezelf betrek – als er uitleg bij die logica zit, dan wordt dat over het algemeen makkelijker geaccepteerd", aldus Slot tijdens de persconferentie van vrijdag.

Dat is bij deze beslissing van het kabinet dus niet het geval, vindt Slot. "In dit geval vind ik het in ieder geval moeilijk om het te snappen, waarom de stadions leeg zijn. Maar dat kan ook iets over mijn kennis over dit onderwerp zeggen", lacht hij. "Maar dat helpt dus niet, dat ik het heel moeilijk te begrijpen vind en ik denk dat ik daarin niet de enige ben."

Slot heeft de Feyenoord-spelers alvast voorbereid op het nieuwe decor waarin ze zullen spelen. "Dan ga je met de jongens daarover spreken, wat de verschillen zijn. En dat je verschillend met zo'n situatie om moet gaan."