Champions League-kraker tussen Bayern en Barcelona voor lege tribunes

Champions League-kraker tussen Bayern en Barcelona voor lege tribunes

19-11-2021 18:17
37

Niet alleen in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zullen binnenkort lege stadions te zien zijn, ook in de Champions League wordt deze maatregel genomen in verband met aangescherpte coronamaatregelen. De kraker tussen Bayern München en FC Barcelona van 8 december zal in een lege Allianz Arena afgewerkt worden.

De Beierse bondspresident Markus Söder heeft vrijdag bekendgemaakt dat er tot 15 december een aantal maatregelen van kracht zal zijn, waaronder een avondklok na 22.00 uur. Hierdoor zal er ook geen publiek aanwezig mogen zijn bij de wedstrijd Bayern-Barcelona, die om 21.00 uur van start zal gaan.

Voor de thuisploeg zal er overigens niets meer op het spel staan in deze wedstrijd. Der Rekordmeister is na vier pouleduels al zeker van Champions League-overwintering en hoeft nog maar één puntje te pakken om ook de eerste plek veilig te stellen. Barça is na twee zeges op zwakke broeder Dinamo Kiev opgeklommen naar plek twee in de poule, met twee punten voorsprong op Benfica. Voordat de uitwedstrijd in München op het programma staat, komen de Portugezen op 23 november naar Camp Nou.