Driessen kent conceptprogramma van Oranje in maart: 'Minstens één topland'

Driessen kent conceptprogramma van Oranje in maart: 'Minstens één topland'

19-11-2021 19:12
26

Het Nederlands moet de planning voor het nieuwe interlandjaar nog invullen, maar Valentijn Driessen weet al hoe het programma voor maart 2022 eruit moet gaan zien. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf wil Oranje dan minstens één topland treffen in een oefenduel.

Oranje weet sinds dinsdag dat het in maart geen play-offs om WK-kwalificatie hoeft te spelen en kan dus twee oefenwedstrijden inplannen. "Ze hebben een aantal toplanden op het oog, onder andere Spanje. Daar staat volgens mij nog een return tegen gepland", aldus Driessen in de Voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf, doelend op het vorige vriendschappelijke treffen in november 2020. "Ook België, dus één van die twee zal ongetwijfeld een tegenstander zijn, misschien nog een ander."

In die periode hoort Oranje ook welke landen het gaat treffen tijdens het WK: de loting staat gepland voor 1 april 2022. Tussendoor wordt de groepsfase van de volgende Nations League-editie in rap tempo afgewerkt: de zes speelrondes vinden plaats in juni en september van 2022, voordat Oranje zich op het winter-WK kan richten.