Kelderklasse-taferelen bij Jong Ajax-Volendam, Verbeek verliest weer met Almere

19-11-2021 21:57 Laatste update: 22:22
69

Een doelpuntrijke avond in de Keuken Kampioen Divisie. Het grootste spektakel was er te zien op De Toekomst, waar Jong Ajax en FC Volendam met 4-4 gelijkspeelden. Na negentien minuten spelen stond het al 3-2. Gertjan Verbeek verloor met zijn Almere City in eigen huis van MVV Maastricht: 0-2.

Jong Ajax - FC Volendam 4-4
Zes doelpunten bij Jong Ajax tegen FC Volendam en allemaal vielen ze in de eerste helft. Jong Ajax was oppermachtig tegen de Keuken Kampioen Divisie-koploper, kwam via Max de Waal en Youri Regeer op een snelle 2-0 voorsprong na verschrikkelijk verdedigen bij Volendam, maar een fout van Jay Gorter zorgde ervoor dat Gaetano Oristanio de aansluitingstreffer kon maken.

Twee minuten later was het echter alweer raak voor Jong Ajax. Christian Rasmussen maakte de 3-1, maar na negentien minuten zorgde Robert Mühren voor de 3-2 na een volgende fout van Gorter. Die schoof de bal zo in de voeten bij de Volendam-spits, die vervolgens simpel binnen kon schieten. Hiermee was het qua spektakel nog niet klaar: de bal ging op de stip na een volgend onthutsend moment in de Volendam-defensie. Kenneth Taylor maakte geen fout vanaf de stip: 4-2.

Waar de eerste helft bol stond van het spektakel, was dat in de tweede helft lang niet het geval. Gorter, die in de eerste helft geen beste indruk maakte, herstelde zich goed en hield Jong Ajax een aantal keer goed op de been. Hij was wel kansloos toen Martijn Kaars vlak voor tijd de 4-3 maakte en diep in de blessuretijd wist Volendam alsnog een punt te pakken via Denso Kasius.

Almere City - MVV Maastricht 0-2
Gertjan Verbeek ligt na de 0-2 nederlaag tegen MVV Maastricht zwaar onder vuur bij Almere City. De ploeg, die vorig seizoen nog bovenin meedraaide in de Keuken Kampioen Divisie, staat na zestien wedstrijden op een achttiende plaats met dertien punten.

In eigen stadion hoopte Almere de slechte smaak van de laatste weken weg te spoelen, maar dat lukte allesbehalve. Sven Blummel maakte vlak na rust de 0-1 en zorgde tien minuten voor tijd voor de nekslag voor Almere. Ramon Leeuwin ging verschrikkelijk in de fout, waarna Blummel zijn tweede van de avond tegen het net schoot. Vlak daarvoor miste Jonas Arweiler nog een strafschop namens Almere.

Helmond Sport - Excelsior 1-5
Excelsior heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Volendam op bezoek bij Jong Ajax. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen won op bezoek bij Helmond Sport met duidelijke cijfers: 1-5. Bij rust stond Excelsior op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Siebe Horemans en Reuven Niemeijer. Na rust werd deze voorsprong verder uitgebouwd door wie anders dan Thijs Dallinga: hij maakte de 0-3 en 0-4, zag hoe Jellert van Landschoot nog wat terugdeed namens Helmond en maakte vervolgens ook de 1-5.