Heerenveen-trainer Jansen in onzekerheid: 'Zijn in afwachting van aantal testen'

Heerenveen-trainer Jansen in onzekerheid: 'Zijn in afwachting van aantal testen'

19-11-2021 23:16
6

SC Heerenveen neemt het aankomend weekend op tegen Willem II bij de hervatting van de Eredivisie na de interlandbreak. Voor trainer Johnny Jansen staan er nog een aantal vraagtekens op papier. Sven van Beek, Erwin Mulder en Siem de Jong zijn er sowieso niet bij.

Heerenveen en Willem II spelen zondag in een leeg Abe Lenstra Stadion vanwege de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. "We weten helaas hoe dat is en voelt", zo vertelt Jansen op een digitaal persmoment. Voor de interlandperiode ging Heerenveen op bezoek in een lege Goffert van NEC. "Het is heel vervelend dat de tribunes weer leeg zijn. Voor iedereen. Laten we hopen dat het snel weer anders is: supporters horen bij voetbal."

Jansen moet afwachten hoe hij zijn opstelling in gaat vullen zondag. Van Beek, De Jong en Mulder ontbreken, maar de oefenmeester durft nog niets te zeggen aangezien de coronatesten van de spelers nog niet terug zijn. "We zijn nog in afwachting van een aantal testen", zo stelt Jansen. "Met Sven (van Beek, red.) willen we geen risico nemen, Siem (de Jong, red) sluit hopelijk komende week weer aan en het verhaal met Erwin (Mulder, red.) is bekend: dat duurt langer."