'Denk dat Promes is teruggekomen om zich te verbergen voor de politie'

'Denk dat Promes is teruggekomen om zich te verbergen voor de politie'

20-11-2021 06:55
94

Andrei Chervichenko, voormalig voorzitter van Spartak Moskou, denkt dat Quincy Promes niet zonder reden naar Rusland is vertrokken. De aanvaller gaat door het OM vervolgd worden vanwege poging tot doodslag en zware mishandeling.

Toen Promes nog verdachte was, maakte hij de transfer van Ajax naar Spartak. "Ik denk dat hij is teruggekomen om zich te verbergen voor de Nederlandse politie", zegt Chervichenko tegen Sport-Express. "Hij kan niet naar Europa reizen als Spartak er op de een of andere manier in slaagt om Europees voetbal te spelen."

Op het veld laat Promes nog niet zien waarom Spartak hem gehaald heeft. "Hij is het geld niet waard. Ze hebben niet de speler gekocht, maar de herinneringen aan 2016", zegt Chervichenko, die gesteund wordt door oud-keeper Anzor Kavazashvili. "Blijkbaar had geen enkel ander team Promes nodig toen Spartak hem weer kocht. Er werd veel van Promes verwacht, maar hij is veranderd. Het zijn twee verschillende voetballers. Toen speelde hij briljant, maar nu? Tranen."

Promes wordt ervan verdacht zijn neef te hebben neergestoken. Tijdens een feest in abcoude, in juli vorig jaar, stak hij naar verluidt in de knie van zijn neef.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie