Moszkowicz spreekt over Promes: 'Hier staat vier tot zes jaar voor'

Moszkowicz spreekt over Promes: 'Hier staat vier tot zes jaar voor'

20-11-2021 08:42 Laatste update: 12:53
42

Het bericht van het Openbaar Ministerie dat Quincy Promes vervolgd gaat worden, volgt bijna een jaar na de arrestatie van de voetballer. Waarom duurt het zolang? Bram Moszkowicz, voormalig strafadvocaat, geeft antwoord.

Het OM maakte vrijdag bekend dat het Promes gaat vervolgen voor poging tot doodslag. "Het heeft lang geduurd omdat de advocaat van Promes (Gerard Spong, red.) onderzoekswensen heeft en dat duurt vaak lang. Er gebeurt in zo'n zaak veel wat wij niet zien", zegt Moszkowicz bij Veronica Inside. "Promes is onschuldig tot hij is veroordeeld. Hij moet ook gewoon kunnen werken. Of ik vind of hij op het EK had kunnen spelen? Ik vind van wel. Zolang iemand niet veroordeeld is, moet je hem behandelen alsof hij onschuldig is."

Het kamp-Promes zou een poging tot schikking hebben gedaan. "Dat heb ik gelezen, maar daar zijn ze niet uitgekomen. Dat hoeft niet te betekenen dat hij daarmee schuld erkent", zegt Moszkowicz. "Laten we aannemen dat er een goede officier van justitie op zit. Die zal goed gewogen hebben of hij tot vervolging over gaat. Dat doet hij zeker omdat het een bekende Nederlander is. Als hij in de fout gaat, komt er een ongelooflijke schadeclaim. De officier zal oprecht denken dat hij een zaak heeft. Misschien heeft hij die ook wel."

Het OM gaat Promes vervolgen, maar Moszkowicz denkt niet dat de zaak klaar is. "Ik heb nog even contact gehad met Spong en hij wil er niets over zeggen, maar dat betekent niet dat hij niets meer in zijn binnenzak heeft zitten. Nee, deze race is zeker nog niet gelopen. Promes heeft met Spong een goede keuze gemaakt."

"Op doodslag staat vijftien jaar en dit is poging tot doodslag. Volgens de richtlijnen van het OM staat daar vier tot zes jaar voor, gezien het letsel. Ik ken het dossier niet, maar ik weet niet of het slachtoffer gehandicapt blijft of niet. Dat telt allemaal mee", zegt Moszkowicz.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie