Dessers kreeg 'megabod': 'M'n moeder vroeg of ik er niet over na moest denken'

Dessers kreeg 'megabod': 'M'n moeder vroeg of ik er niet over na moest denken'

20-11-2021 09:08
22

De afgelopen Deadline Day was een van de gekste dagen uit het leven van Cyriel Dessers. Hij was op weg naar het Spaanse Leganés, tot Feyenoord belde. En ook andere clubs waren geïnteresseerd.

Dessers mocht door KRC Genk verhuurd worden en leek op weg naar Madrid, maar dat liep uiteindelijk anders. "Als er toen camera's bij waren geweest...", zegt hij tegen De Telegraaf. "Die documentaire had een Oscar kunnen winnen. Ik vertrok 's ochtends om zes uur naar Madrid, met het idee bij Leganes te gaan tekenen. Maar aan de gate kregen we plots telefoon van meerdere clubs. Antwerp, Nottingham Forest, Feyenoord."

Dessers deed zijn verhaal onlangs ook al in Belgische media, maar de namen van de clubs waren nog niet bekend. "Uiteindelijk zijn Stijn (Francis, zaakwaarnemer red.) en ik het vliegtuig opgestapt. Tijdens de vlucht heb je 2,5 uur lang geen flauw idee voor welke ploeg je de volgende dag gaat spelen. Op dat moment lag mijn lot in handen van de clubs. Na de landing zijn we op een bankje voor de luchthaven tussen de taxi's gaan zitten. Uiteindelijk heeft Genk een akkoord bereikt met Feyenoord en heb ik mijn contract getekend in de lobby van een hotel in Madrid", zegt Dessers.

De Belgische spits kon in het verleden ook naar Japan, toch koos hij daar niet voor. "Iedereen zegt dat je niet voor het geld moet kiezen, maar als die cijfers voor je neus liggen, werkt dat toch even anders. Ik kreeg een keer een aanbod uit Japan. Echt een megabod! Zelfs mijn mama zei: Cyriel, zou je hier toch niet eens over nadenken? Uiteindelijk heb ik het niet gedaan."