'Veel meer nog dan bij Ajax of PSV is het publiek van Feyenoord een factor'

'Veel meer nog dan bij Ajax of PSV is het publiek van Feyenoord een factor'

20-11-2021 10:14
93

Ernie Brandts vindt het knap hoe Erik ten Hag het doet met zijn Ajax en vraagt zich af hoe het zal gaan als PSV óók nog goed gaat spelen. Outsider Feyenoord heeft (normaal gesproken) een ander steuntje in de rug: het publiek in De Kuip.

"PSV is vooral degelijk", zo begint Brandts in gesprek met De Telegraaf. "De club heeft een aantal slechte duels toch gewonnen. Dat roept de vraag op hoe het gaat als je ook nog goed gaat spelen. Ajax heeft individueel veel meer klasse. Dat zie je vooral in de Champions League terug, maar niet in de kleine wedstrijden in de Eredivisie. Bij dat soort duels hangt een andere atmosfeer. Daar hebben de spelers toch moeite mee, is een paar keer gebleken."

Ondanks het hoge aantal verliespunten in de Eredivisie, maakt Ajax-trainer Ten Hag indruk op Brandts. "Hij heeft veel spelers van gelijkwaardig niveau en moet steeds een aantal klassespelers teleurstellen. Het zou in de loop van het seizoen nog wel eens wrijving kunnen veroorzaken."

Achter Ajax en PSV ligt Feyenoord nog steeds gevaarlijk op de loer. Knap, zo vindt Brandts. "Feyenoord heeft geïnvesteerd in karakterspelers en doet daarmee oude tijden herleven. Het samenspel tussen directeur Frank Arnesen en trainer Arne Slot is prima geweest. Dat zie je aan de ploeg die op het veld staat. Maar het is wel allemaal heel kwetsbaar."

Feyenoord heeft daarbij (normaal gesproken) de steun van de twaalfde man: Het Legioen. "Als je het veld opstapte voor de warming-up kreeg je al te horen dat ze je adres kenden en je wel zouden weten te vinden", zo denkt Brandts terug aan zijn tijd als profvoetballer. "Veel meer nog dan bij Ajax of PSV is het publiek van Feyenoord een factor."