Mourinho 'voor eeuwig in hart' van PSV-spits Vinícius: 'Nooit uit oog verloren'

Mourinho 'voor eeuwig in hart' van PSV-spits Vinícius: 'Nooit uit oog verloren'

20-11-2021 10:46
27

Carlos Vinícius is ervan overtuigd dat hij er volgend jaar bij is, wanneer Brazilië gaat spelen op het WK in Qatar. De PSV-spits verwacht veel van het huidige seizoen en onderhoudt nog steeds innig contact met 'zijn vriend' José Mourinho.

Toen Benfica afgelopen zomer aangaf dat Vinícius op huurbasis mocht vertrekken, hoefde de spits niet lang na te denken over zijn volgende stap. Eintracht Frankfurt, PSV en Zenit St. Petersburg meldden zich, maar Vinícius koos al snel voor Eindhoven. "PSV is nog altijd een heel grote naam in Brazilië. In Zuid-Amerika staat PSV nog altijd te boek als de club waar de imposante loopbanen van Romário en Ronaldo begonnen", zo vertelt de spits in gesprek met de NOS.

Wedden

Meer odds

De carrière van Vinícius is vooralsnog een wonderbaarlijke. Via veel omzwervingen kwam hij in Portugal terecht en niet veel later nam Benfica hem over. Daar kwam hij echter niet uit de verf. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Tottenham Hotspur, waar hij onder Mourinho kwam te spelen. "Het merkwaardige aan onze vriendschap is dat ik onder hem niet veel speeltijd heb gekregen bij Spurs. Toch zijn we elkaar nooit uit het oog verloren. Hij is een man met een groot hart. Wie Mourinho persoonlijk kent, gaat voor hem door het vuur. Hij zit voor eeuwig in mijn hart."

Vinícius zit goed in zijn vel bij PSV en droomt hardop over het WK van volgend jaar. "Ik wil er bij zijn in Qatar. Het is de droom van ieder Braziliaans jochie om ooit geselecteerd te worden voor de Seleção. Het is het allerhoogst haalbare. Het moment dat ik geselecteerd word voor het Braziliaanse elftal gaat er komen. Het is een droom die ooit werkelijkheid wordt, dat voel ik gewoon. Het is slechts een kwestie van tijd."