Van den Brom: 'Zei tegen mijn vrouw dat ik nooit aan een ontslag heb gedacht'

Van den Brom: 'Zei tegen mijn vrouw dat ik nooit aan een ontslag heb gedacht'

20-11-2021 13:23
7

Even zag het er heel slecht uit, maar John van den Brom heeft de situatie gekanteld bij KRC Genk. Hij had zelf geen moment het gevoel dat hij op straat gezet zou gaan worden.

De kranten in België wisten het zeker: Van den Brom zou ontslagen worden. Zover kwam het niet, maar Van den Brom zelf vreesde niet. "Neen, zelfs na vijf verloren wedstrijden op rij zei ik nog tegen mijn vrouw dat ik er geen enkel moment aan dacht dat De Condé (directeur Genk, red.) me buiten zou zetten", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Genk staat momenteel op de zesde plaats in de competitie. "Na Cercle zijn de meeste jongens met een beschamend gevoel naar huis gegaan, maar het zit opnieuw goed tussen de oren", doelt Van den Brom op het 1-1 gelijkspel van twee weken geleden.

"Dat zal ook nodig zijn, want we komen in money-time, zoals Dimitri de Condé deze ochtend zei tegen de groep. We hebben alles te winnen in de komende weken, maar ook heel veel te verliezen. We krijgen die midweekmatch tegen Zagreb en we krijgen twee duels met Club Brugge, één voor de beker en één voor de competitie. Tot kerst zit ons programma bomvol. Maar eerst dus die wedstrijd tegen Beerschot. Wij willen de kloof met Club Brugge en ook Union zeker niet groter laten worden dan ze al is."