Chelsea wint probleemloos van Leicester, Ziyech levert assist af

20-11-2021 15:18
6

Chelsea heeft de koppositie verstevigd met een probleemloze overwinning op Leicester City. The Blues hadden geen enkele moeite met The Foxes: 0-3.

Zonder Hakim Ziyech, die op de bank begon, nam Chelsea al vroeg in de wedstrijd afstand van Leicester. Ben Chilwell raakte na vier minuten de paal, maar de kans van Antonio Rüdiger was wél raak. Hij kopte binnen uit een corner. Chelsea nam het doel van Leicester onder vuur, maar moest even wachten op de 0-2. Een goal van Ademola Lookman (Leicester) werd vanwege buitenspel afgekeurd, waarna Kanté Chelsea op een dubbele voorsprong schoot.

Hoewel er nog 45 minuten te spelen waren en de achterstand in te halen was, leek het erop dat Chelsea de buit al binnen had. Leicester was op de afgekeurde goal van Lookman na geen moment gevaarlijk geweest en daar veranderde in de tweede helft weinig aan. Chelsea kreeg kansen via Chilwell en Callum Hudsun-Odoi, maar Christian Pulisic zorgde voor de beslissing.

Hij schoot van dichtbij binnen na een voorzet van de inmiddels ingevallen Ziyech. Het had nog erger kunnen worden voor Leicester, ware het niet dat de arbitrage drie (!) doelpunten van Chelsea afkeurde vanwege buitenspel.

De voorsprong van Chelsea op Manchester City bedraagt nu zes punten, maar The Citizens spelen dit weekend nog tegen Everton.