Vreugde-explosie bij PSV: 'Ik moest wel van schoenen wisselen na die goal'

Vreugde-explosie bij PSV: 'Ik moest wel van schoenen wisselen na die goal'

20-11-2021 16:16 Laatste update: 16:25
21

De ontlading was groot bij Carlos Vinícius na zijn eerste doelpunt voor PSV eind oktober. De Braziliaanse spits scoorde in het Eredivisie-duel met FC Twente voor het eerst in zes maanden. Die doelpuntendroogte vrat behoorlijk aan hem.

"Er viel echt een last van mij af", zegt Vinícius, die enkele minuten na zijn eerste goal ook zijn tweede maakte in Eindhovense dienst, tegen de PSV Supporter. "Ik heb nog nooit eerder in mijn carrière zo lang droog gestaan. Mijn laatste goals waren in maart, dat is ruim zes maanden geleden. Ongekend, dus ja, natuurlijk ben ik ontzettend blij. Maar dat was ook te zien na mijn eerste doelpunt, geloof ik."

In zijn vreugde trapte Vinícius hard tegen de paal. Het kostte hem enkele noppen. "Haha, ik heb geen idee hoeveel het er waren, maar ik moest wel van schoenen wisselen na die goal. Maar de last die van me afviel na die treffer. Geloof me, het is écht niet gemakkelijk als spits om zo lang het net niet weten te vinden. Dus die frustratie moest ik van me af trappen."

Vinícius hoopt nu vaker van waarde te zijn voor de ploeg van coach Roger Schmidt. Hij begint zaterdag in de basis tegen Vitesse, nu Eran Zahavi voorlopig afwezig is. De Braziliaan hoopt in de voetsporen te treden van zijn illustere landgenoten. "De keuze voor PSV was een heel makkelijke voor mij. Vanaf het moment dat ik van de interesse hoorde, wilde ik maar één ding, en dat was naar PSV komen. Juist vanwege de historie met mijn landgenoten die hier vaak succesvol waren."

"In Brazilië is PSV nog altijd de bekendste club van Nederland, juist vanwege de manier waarop grootheden als Ronaldo en Romario hier hun eerste stappen in het Europese voetballandschap zetten", aldus de sterke spits. "Ik voel me trots en vereerd om in hun voetsporen te mogen treden en PSV mijn club te mogen noemen."