Treffer Van de Beek kan United niet redden: positie van Solskjaer wankelt

20-11-2021 17:55 Laatste update: 18:43
47

De positie van manager Ole Gunnar Solskjaer wankelt bij Manchester United. Uitgerekend Donny van de Beek bracht de spanning nog terug in het Premier League-duel bij Watford, maar hij kon een ruime nederlaag niet voorkomen.

Watford - Manchester United 4-1
De speculaties over de toekomst van Solskjaer bij Manchester United nemen toe. Ook op bezoek bij nummer zeventien Watford zag de Noor hoe zijn ploeg een dramatische start beleefde. Na 27 minuten kon Joshua King onbedreigd de 1-0 binnen schieten. Op die treffer viel weinig af te dingen. De thuisploeg was een stuk gevaarlijker dan het armoedige United. Kort voor rust verdubbelde Ismaïla Sarr de score, nadat hij in de openingsfase nog een penalty had gemist.

Donny van de Beek moest voor rust lijdzaam toekijken vanaf de bank, maar mocht bij de start van de tweede helft invallen. Uitgerekend de Nederlandse middenvelder bracht de spanning binnen vijf minuten terug door van dichtbij raak te koppen. United ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en Van de Beek schonk Nemanja Matic een grote kans, maar de Serviër schoot in het zijnet. Het was vervolgens Harry Maguire die zijn eigen ploeg schade toebracht. De verdediger ging op onbegrijpelijke wijze in de fout en kreeg zijn tweede gele kaart.

Op aangeven van Van de Beek trof Cristiano Ronaldo in het vervolg nog wel doel, maar de Portugese ster deed dat in buitenspelpositie. Watford had verder weinig te duchten van het zwalkende United en in blessuretijd voerden João Pedro en Emmanuel Dennis de score nog flink op: 4-1. Voor Solskjaer zal de druk wel heel groot worden nu United zakt naar de zevende plaats. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt al twaalf punten.

Aston Villa - Brighton & Hove Albion 2-0
Steven Gerrard is voortvarend begonnen aan zijn tijdperk bij Aston Villa. De club uit Birmingham had zijn laatste vijf competitieduels verloren, maar won bij het debuut van Gerrard met 2-0 van Brighton & Hove Albion. Ollie Watkins brak zes minuten voor tijd de ban en Tyrone Mings maakte er zelfs nog 2-0 van. Bij Aston Villa viel Anwar El Ghazi zeven minuten voor tijd in, Joël Veltman en Kjell Scherpen zaten op de bank bij Brighton.

Wolverhampton Wanderers - West Ham United 1-0
West Ham United heeft verzuimd om de tweede plek in ieder geval één dag over te nemen van Manchester City. The Hammers verloren met 1-0 bij Wolverhampton Wanderers, dat naar de zesde plek klimt. Raúl Jiménez maakte tien minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd.