Milan moet na spektakelstuk juichen voor Inter, Bonucci Juventus-held

20-11-2021 22:45 Laatste update: 22:56
13

AC Milan is zijn ongeslagen status in de Serie A kwijt. De Rossoneri konden in de eerste twaalf speelrondes slechts vier verliespunten noteren, maar keken tegen Fiorentina plotseling tegen een 3-0 achterstand aan en zetten hun comeback te laat in.

Fiorentina-AC Milan 4-3
La Viola hadden voor de interlandbreak nog schlemielig in de blessuretijd verloren van Juventus, maar schoten tegen AC Milan uit de startblokken. Alfred Duncan zorgde na een kwartier voor 1-0 en Riccardo Saponara krulde op slag van rust de fraaie 2-0 binnen. Nadat Dusan Vlahovic Ciprian Tatarusanu had omzeild en de derde van de avond had gemaakt, leek het doek te zijn gevallen voor AC Milan.

De gasten hadden echter de beschikking over Zlatan Ibrahimovic: zeven minuten na de treffer van Vlahovic stond het opeens 3-2, na twee treffers van de veertigjarige Zweed. Milan had nog één kwart om de comeback compleet te maken, maar trok alsnog aan het kortste eind. Vlahovic hielp Fiorentina aan een ruimere marge, Lorenzo Venuti maakte diep in blessuretijd nog een eigen goal: 4-3. Milan moet nu hopen dat uitgerekend aartsrivaal Internazionale zondag punten pakt tegen medekoploper Napoli.

SS Lazio-Juventus 0-2
Matthijs de Ligt speelde negentig minuten lang aan de zijde van Leonardo Bonucci, die na 23 minuten voor het eerst aan mocht leggen. Kort voor tijd ging de bal nogmaals op de stip, na onbeholpen uitkomen van Lazio-keeper Pepe Reina: Bonucci hield zijn zenuwen in bedwang en hielp Juventus aan een 0-2 overwinning. Beide clubs staan nu vijfde in de Serie A, op elf punten van koplopers Napoli en AC Milan.

Atlético Madrid - Osasuna 1-0
Atlético Madrid kwam in La Liga met de schrik vrij in de thuiswedstrijd tegen Osasuna. De ploeg van coach Diego Simeone beet zich lange tijd stuk op de defensie van de formatie uit Pamplona en loste lange tijd zelfs geen enkel schot tussen de palen. De eerste poging op doel was twee minuten voor tijd echter gelijk raak: Felipe Monteiro kopte raak uit een hoekschop. De Madrilenen blijven in het spoor van de koplopers.