Memphis oogst woede bij Espanyol-selectie door vermeende schwalbe: 'Echt een grap'

Memphis oogst woede bij Espanyol-selectie door vermeende schwalbe: 'Echt een grap'

21-11-2021 07:25
33

Raúl de Thómas hekelt het gedrag van Memphis Depay, die volgens de Espanyol-aanvalsleider een schwalbe zou hebben gemaakt. De Nederlander ging in de tweede helft van de stadsderby na licht contact met Leandro Cabrera naar de grond en versierde een strafschop. Het buitenkansje pakte hij vervolgens zelf uit.

Met zijn benutte penalty bracht Memphis FC Barcelona in veilige haven en zorgde hij voor de eerste zege in het Xavi Hernández-tijdperk. De Thómas kan er niet bij dat de Oranje-international een strafschop toegekend kreeg van de arbiter. "Aan het begin van het seizoen is ons medegedeeld dat er geen makkelijke strafschoppen meer worden gegeven, maar dit was er wel eentje", stelt hij voor de camera van Movistar La Liga. 

"Zoals ik het op het veld heb gezien, was dit echt een grote grap", vervolgt een stomverbaasde De Thómas. "Misschien was er contact, maar Cabrera raakte eerst de bal. Ik zie dus de intentie niet." De Espanyol-speler wordt bijgestaan door voormalig scheidsrechter Pérez Burrull, die door Radio Marca om zijn mening werd gevraagd. "De Espanyol-speler raakt de bal. Er is contact, maar het is niet genoeg voor een penalty."

Door de minimale overwinning stijgt Barcelona op de ranglijst naar plaats zes. De Catalanen staan acht punten achte koploper Sevilla, dat gisteren in extremis een punt uit het vuur sleepte tegen Deportivo Alavés. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!