Heel Dortmund blij voor trefzekere Malen: 'Het werd tijd dat hij zou scoren'

Heel Dortmund blij voor trefzekere Malen: 'Het werd tijd dat hij zou scoren'

21-11-2021 08:10
16

Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham en BVB-trainer Marco Rose zijn dolblij voor Donyell Malen, die zaterdag tegen VfB Stuttgart zijn eerste Bundesliga-goal maakte. De Nederlander vond in competitieverband na drie maanden voor het eerst het net. 

Malen zette de thuisploeg na een klein uur op voorsprong. Na een snelle gelijkmaker liet Marco Reus het Signal Iduna Park in de slotfase ontploffen, al waren de ogen na afloop gericht op de Oranje-international. "Ik ben echt heel blij voor hem. Het werd tijd dat hij in de competitie zou scoren en dat heeft hij nu eindelijk gedaan. Ik denk dat hij nu zal doorgaan en als hij meer zelfvertrouwen krijgt, zal hij vaker gaan scoren", zegt Bellingham op het kanaal van de Bundesliga.

Het spel van Malen stemde ook Rose tevreden. "Hij was zeer actief met en zonder bal. Hij heeft veel in de wedstrijd geïnvesteerd en uiteindelijk heeft hij zichzelf daarmee in de situatie gebracht om te scoren. Dat is het belangrijkste. Hij heeft niet afgewacht, maar heeft hier zelf voor gewerkt. Dat was vandaag beslissend, dus dat was goed", vertelt hij op de persconferentie na de wedstrijd.

De Oranje-international hoeft niet lang te wachten om zijn goede spel door te trekken. Komende woensdag gaan Die Schwarzgelben in het kader van de Champions League op bezoek bij Sporting CP.