Instelling Barça-spelers 'dicht bij perfectie': 'Ik zag de wil om alles te geven'

Instelling Barça-spelers 'dicht bij perfectie': 'Ik zag de wil om alles te geven'

21-11-2021 09:02 Laatste update: 09:03
27

Xavi Hernández steekt na zijn vuurdoop als hoofdtrainer van FC Barcelona de loftrompet over de instelling van zijn spelersgroep. Barça won dankzij een benutte strafschop van Memphis Depay met 1-0 van stadsgenoot Espanyol tijdens de eerste wedstrijd van Xavi.

"Persoonlijk ben ik natuurlijk heel blij met een overwinning in mijn eerste wedstrijd, maar ik ben vooral blij met de spelers die een geweldige prestatie hebben geleverd. Ik zag toewijding en de wil om alles te geven. Wat de instelling betreft zaten we dicht bij perfectie", erkent Xavi op de persconferentie in Camp Nou na afloop van het duel. 

Vlak na rust versierde Memphis een strafschop, die hij vervolgens zelf hard binnenschoot. Xavi stelt dat zijn ploeg recht had op de drie punten. "Over de hele wedstrijd gezien verdienden we de overwinning ook. Het was van cruciaal belang dat we dit project met mij goed van start zouden gaan. Dit geeft heel veel energie om op dit pad door te gaan."

Barcelona staat door de overwinning nog altijd acht punten achter koploper Sevilla, maar Xavi ziet perspectief en is strijdbaar. "Ik ben heel positief ingesteld. In het verleden zijn meerdere teams er in La Liga in geslaagd om een grote achterstand op de ranglijst weg te werken, dus waarom zouden wij dat niet kunnen?", vraagt de oefenmeester zich af. Dinsdag kunnen de Catalanen verder bouwen aan de wederopstanding, als Benfica voor de Champions League op bezoek komt in Camp Nou.