Nasri-geruchten over Agüero ontkend: 'Ik heb met hem gesproken, hij is kalm'

Nasri-geruchten over Agüero ontkend: 'Ik heb met hem gesproken, hij is kalm'

21-11-2021 09:40 Laatste update: 26-11-2021 18:30
10

Xavi Hernández ontkent de geruchten dat Sergio Agüero noodgedwongen een punt achter zijn actieve loopbaan als profvoetballer moet zetten. De FC Barcelona-trainer noemt het tumult rondom de Argentijnse spits 'onwaar'.

Samir Nasri, oud-ploeggenoot van Agüero bij Manchester City, deed zaterdag uit de doeken dat de professionele loopbaan van de spits klaar is wegens hartproblemen. Daarmee bevestigde de Fransman wat meerdere media eerder dit weekend al berichtten. Xavi ontkent de berichtgeving echter stellig. "Wat gezegd is, is gewoon niet waar", vertelde hij na afloop van de stadsderby tegen Espanyol op het persmoment.

"Ik heb met hem gesproken. Hij is kalm. Ik heb hem gevraagd om terug te keren op het trainingscomplex wanneer hij zich goed genoeg voelt", vervolgt de Barça-trainer. De voorbije periode is er volop gespeculeerd over de toekomst van Agüero, die in de wedstrijd tegen Deportivo Alavés (1-1) op 30 oktober met druk op zijn borst naar de kant ging. Begin deze maand meldde Barcelona dat er rekening werd gehouden met een herstelperiode van drie maanden, al ligt een noodgedwongen vervroegd voetbalpensioen op de loer voor de Argentijn.