Neville klaar met Manchester United: 'Om eerlijk te zijn heb ik er genoeg van'

Neville klaar met Manchester United: 'Om eerlijk te zijn heb ik er genoeg van'

21-11-2021 14:35 Laatste update: 16:04
19

Gary Neville heeft voorlopig genoeg gezien bij Manchester United. Het verbaast hem niet dat manager Ole Gunnar Solskjaer ontslagen is door de leiding.

Solskjaer heeft Manchester United uit het dal getrokken, maar kreeg de ploeg niet meer vooruit. "Hij heeft in het verleden de resultaten gehaald waardoor hij steeds gered werd, maar nu werd het steeds slechter", zegt Neville bij Sky Sports.

"De spelers hebben geen zelfvertrouwen, ik ben niet verrast dat het geëindigd is. Ole presteerde uiteindelijk niet meer. Ik zei een paar weken geleden al dat het ergste wat Solskjaer kon overkomen is dat hij een brug is van een donkere periode naar een mooie toekomst. De volgende aanstelling moet goed zijn. Ik ben niet in de kleedkamer geweest, maar heb niet het gevoel dat het de spelers niets meer uitmaakt. Het zijn goede jongens, maar op het veld zijn ze reddeloos", zegt Neville.

Hij is kritisch op de clubleiding van Manchester United. "Om eerlijk te zijn heb ik er genoeg van. De club wordt zakelijk gerund, maar het voetballende gedeelte laat te wensen over. Ze zijn de afgelopen weken betrapt, ze waren besluiteloos. Het was duidelijk dat de spelers niet meer reageerden op de manager, al heb ik niet het gevoel dat ze Solskjaer niet aardig vonden. Ik wil de club geen trap na geven, maar je mag wel serieuze vragen stellen. Ik heb er genoeg van."