Buijs passeert topscorer FC Groningen: 'Die norm mis ik nu bij hem'

Buijs passeert topscorer FC Groningen: 'Die norm mis ik nu bij hem'

21-11-2021 16:37
31

Danny Buijs is een blije trainer: FC Groningen boekte zondagmiddag de derde overwinning van het seizoen. Go Ahead Eagles werd met 0-1 verslagen. Wel heeft hij een kritiekpunt voor clubtopscorer Cyril Ngonge.

Groningen was een maatje te groot voor Go Ahead Eagles, dat tot het einde in leven werd gehouden door de ploeg van Buijs. "Deze wedstrijd stemt mij uiteraard zeer tevreden. Dit wordt de norm. Het Groninger DNA lijkt eindelijk te zijn gevonden", reageert Buijs voor de camera van RTV Noord.

"Maar ik zie uiteraard ook verbeterpunten", vervolgt de trainer, die vindt dat Groningen een 'norm heeft gesteld' wat betreft collectiviteit en agressiviteit. "Die norm mis ik nu bij Cyril Ngonge, daar moet hij echt aan werken. Daar moet hij een stap in gaan zetten."

Ngonge is de clubtopscorer van Groningen met zes goals, maar in Deventer werd hij gepasseerd door Buijs. Groningen won door een goal van Jörgen Strand Larsen. "Dit is waar ik wil zijn. Als spits wil je scoren. Mijn kwaliteit ligt in de zestien en ik heb goede voorzetten nodig. Dat lukt nu."