Slot ziet reden voor saaie tweede helft bij Feyenoord-PEC: 'Snap dat ze dit doen'

Slot ziet reden voor saaie tweede helft bij Feyenoord-PEC: 'Snap dat ze dit doen'

21-11-2021 17:32
18

Arne Slot wachtte tegen PEC Zwolle op het moment dat scheidsrechter Martin van den Kerkhof affloot. De Feyenoord-trainer ziet dat zijn ploeg in het tweede bedrijf weinig meer klaarspeelde, maar is desondanks blij met de overwinning.

Feyenoord won zondagmiddag met 4-0 van PEC. De einduitslag stond al na 35 minuten op het scorebord. "Het ging in de eerste helft makkelijker dan ik van tevoren verwacht had, misschien", vertelt Slot voor de camera van ESPN. "We maakten vier hele mooie goals, waren dominant en stonden op hun helft."

"In de tweede helft was het bijna afwachten tot de scheids affloot. Het was toen niet heel inspirerend meer", constateert de 43-jarige coach. "Maar uiteindelijk hebben amper kansen weggegeven, dus het is een goede overwinning voor ons."

Moest Feyenoord in de tweede helft meer initiatief tonen? "Dat is natuurlijk wel wat je het liefst ziet, maar je hebt ook met een tegenstander te maken die ervoor kiest om niet nog meer schade op te lopen", antwoordt Slot. "Dat snap ik volledig. Ze hadden dus geen enkele intentie meer om nog te scoren, maar wilden voorkomen dat wij nog zouden scoren. Dan hoop je dat wij beter in staat zijn om tot kansen te komen, maar dat is heel weinig gelukt."