Labyad hoeft nu niet te vrezen voor plek bij Ajax: Ja, zolang hij onschuldig is

Labyad hoeft nu niet te vrezen voor plek bij Ajax: "Ja, zolang hij onschuldig is"

Gepubliceerd: zondag 21 november 2021 om 21:36zo 21-11-2021 om 21:36

Erik ten Hag zal voorlopig gewoon gebruik blijven maken van Zakaria Labyad, ondanks zijn mogelijke betrokkenheid in een mishandelingszaak. Daar komt pas verandering in als de aanvallende middenvelder schuldig wordt bevonden. Ten Hag vindt de zaak ook niet vergelijkbaar met die van Quincy Promes.

Vorige maand werd duidelijk dat Labyad verdachte is in een mishandelingszaak. De Marokkaans international is echter nog altijd onderdeel van de Ajax-selectie. Tegen RKC Waalwijk betrad Labyad als invaller het veld. Ten Hag legt dat op de persconferentie uit. "Omdat hij in onze kleedkamer zit en goed traint. Hij werkt hard en is belangrijk voor de groep", wordt de Ajax-coach geciteerd door Voetbal International. "Hij speelt altijd zijn rol, ook op de training. En hij kan een goal maken, dat zie je aan die bal op de lat."

"Dat heeft er bij ons aan ontbroken tegen Heracles en Go Ahead. Als we wisselden, gebeurde er te weinig. En hij is wel zo'n type dat altijd uit het niets een goal kan maken." Dat Labyad mogelijk betrokken is in een mishandelingszaak, beïnvloedt de keuzes van Ten Hag dus niet. "Ja, zolang hij onschuldig is", stelt de Oldenzaler.

Ten Hag legt de Labyad-kwestie desgevraagd naast die van Promes. Het Openbaar Ministerie gaat de oud-Ajacied vervolgen wegens poging tot doodslag. "Ik vind die zaken ook onvergelijkbaar." Ten Hag heeft er geen spijt van dat hij Promes een klein jaar geleden nog opstelde, toen de zaak al liep. "Zeker niet, want in Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws