Ten Hag duidelijk bij Ajax: 'Als spelers niet die bereidheid hebben, houdt het op'

Ten Hag duidelijk bij Ajax: 'Als spelers niet die bereidheid hebben, houdt het op'

Gepubliceerd: maandag 22 november 2021 om 07:29ma 22-11-2021 om 07:29

Erik ten Hag is tevreden met de vertoning van zijn ploeg tegen RKC Waalwijk (0-5). De Ajax-coach ziet dat zijn spelers in aanvallend opzicht nu wél genoeg brachten. Ten Hag is echter ook kritisch: hij vindt dat Ajax beter met kansen moet omgaan.

Voor de wedstrijd tegen RKC vertelde Ten Hag dat het aanvalsspel van Ajax onder de maat was tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles (allebei 0-0). In Waalwijk ging dat beter. "Ik ben tevreden", laat Ten Hag op de persconferentie optekenen door De Telegraaf. "Dit is wat we willen zien. Als spelers niet de bereidheid hebben te lopen, die zones in te gaan waar het pijn doet, houdt het op. Dat vergt het namelijk als een tegenstander heel compact staat en je met een passieve houding opwacht."

"Deze wedstrijd had uiteindelijk ook heel goed in 1-8 kunnen eindigen. Maar Remko Pasveer had een fantastische redding", constateert Ten Hag, die ook nog een belangrijk verbeterpunt ziet voor Ajax. "Ik vind dat deze ploeg nog vele malen effectiever moet worden. We hebben veel te veel kansen nodig. Op een hoger niveau zijn tegenstanders nog beter georganiseerd en creëer je niet zo veel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws