Bayern krijgt advies voor mogelijke Haaland-komst: 'Geen plek voor hen allebei'

Bayern krijgt advies voor mogelijke Haaland-komst: 'Geen plek voor hen allebei'

22-11-2021 07:42
21

Karl-Heinz Rummenigge is van mening dat Bayern München geen poging moet doen om Erling Haaland los te weken bij rivaal Borussia Dortmund. Waar Der Rekordmeister onlangs al aangaf geen interesse te hebben in de Golden Boy, beargumenteert de voormalig voorzitter van Bayern waarom de club hem niet naar Zuid-Duitsland moet halen.

Rummenigge erkent bij het Duitse Sky dat hij het huidige bestuur heeft geadviseerd om Robert Lewandowski te behouden. Volgens de oud-voetballer is het niet mogelijk dat de Pool en de Noor in hetzelfde team spelen. "Je kan ze niet allebei in hetzelfde team hebben, het zou gek zijn om één van de twee steevast op de bank te zetten", licht hij toe. Rummenigge heeft een duidelijke voorkeur: "Ik heb Bayern geadviseerd om Lewandowski te houden. Hij staat boven Haaland."

Hoewel Rummenigge geen actieve rol meer speelt in het bestuur van de Beierse club, weegt zijn mening wel zwaar binnen de club. Lewandowski heeft nog een contract tot medio 2023 bij Bayern. De oud-voorzitter weet dat de Duitse grootmacht de superspits een nieuw contract wil aanbieden, omdat ze ervan overtuigd zijn dat hij nog een aantal jaar mee kan in het topvoetbal. "Kijk naar Cristiano Ronaldo, hij is daar een schitterend voorbeeld van", besluit Rummenigge.