Gemoederen in Frankrijk lopen hoog op na zoveelste incident: 'U bent misdadiger'

Gemoederen in Frankrijk lopen hoog op na zoveelste incident: 'U bent misdadiger'

22-11-2021 08:18 Laatste update: 08:45
25

De gestaakte wedstrijd tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille is onderwerp van gesprek in Frankrijk. Een hevige discussie barst los na het zoveelste incident in Ligue 1. Het duel werd vroegtijdig gestaakt, nadat Dimitri Payet vanuit het thuispubliek werd geraakt met een flesje.

Toen de Fransman een hoekschop wilde nemen, werd er van alles naar hem toegegooid. De arbiter maande hem even te wachten en ging in gesprek met de trainers. Nadat de leidsman groen licht gaf om door te spelen, ging het weer mis en werd Payet bekogeld met een flesje. Hierop werd de wedstrijd definitief gestaakt. Jean-Michel Aulas, voorzitter van Lyon, vond dat een onaannemelijk besluit en had het gemunt op scheidsrechter Ruddy Buquet. Naar verluidt deed Aulas er alles om om de wedstrijd te hervatten. De L'OL-spelers begonnen na een uur zelfs weer aan een nieuwe warming-up. 

Wanneer Aulas bij RMC Sport geconfronteerd werd met de gebeurtenissen, liepen de gemoederen hoog op. De voorzitter van Lyon dreigde presentator Daniel Riolo zelfs voor de rechter te slepen. "Ik heb de beslissing om te hervatten niet genomen, dat deed de scheidsrechter. U noemt mij een leugenaar. Aangezien u daar geen excuses voor lijkt te gaan aanbieden, kunt u een proces verwachten wegens laster. U bent een misdadiger, een boefje, meneer Riolo."

Marseille-voorzitter Pablo Longoria is woest op het gedrag van Aulas en neemt het op voor Payet. "Dimitri is hier psychologisch door geraakt, dit is niet normaal. We moeten dit soort incidenten ten strengste afkeuren. Niemand die houdt van voetbal kan vandaag blij zijn." Het Franse competitiebestuur LFP komt maandag bijeen om het zoveelste incident te bespreken.