Schmidt speelde belangrijke rol in wederopstanding bij PSV: 'Hij was bepalend'

Schmidt speelde belangrijke rol in wederopstanding bij PSV: 'Hij was bepalend'

22-11-2021 09:59
24

Bruma stelt dat trainer Roger Schmidt een grote rol heeft gespeeld in zijn wederopstanding bij PSV. De Portugese aanvaller was tegen Vitesse trefzeker, waardoor hij nu de clubtopscorer is van PSV in de Eredivisie.

In Eindhoven leek Bruma geen rol van betekenis meer te gaan spelen. De rappe buitenspeler mocht afgelopen zomer dan ook vertrekken, maar een transfer ketste af. Mede door blessures van Cody Gakpo en Noni Madueke komt Bruma nu ineens aan bod bij PSV en is hij zelfs clubtopscorer. "Dat voelt heel goed en geeft vertrouwen", laat hij optekenen door het Eindhovens Dagblad. "Tijdens trainingen lukte het me ook om veel goals te maken en nu was het een kwestie van vertalen naar de wedstrijd."

Schmidt speelt een belangrijke rol in de wederopstanding van Bruma, zo geeft de international zelf aan. "Hij is daarin bepalend geweest". Nu wil Bruma deze lijn doortrekken. "Ik hoop het en ga er tijdens trainingen hard voor werken. Het belangrijkste is dat we vandaag (zaterdag, red.) drie punten hebben gepakt, daar gingen we voor."