'Xavi haalt persoonlijk streep door Barça-transfer van Van de Beek'

'Xavi haalt persoonlijk streep door Barça-transfer van Van de Beek'

22-11-2021 10:18
67

Donny van de Beek verkast niet naar FC Barcelona. Volgens berichtgeving in Spanje heeft Xavi, de nieuwe trainer van de Catalanen, aangegeven dat hij de aanvallende middenvelder van Manchester United niet nodig heeft.

Ramon Planes, één van de vorige directeuren die zich bezig hield met technische zaken bij Barcelona, informeerde volgens Diario SPORT al eens naar de middenvelder uit Nijkerkerveen. Planes is nu echter vertrokken en zijn opvolgers, inclusief trainer Xavi, zien geen heil in het aantrekken van Van de Beek. Volgens de oefenmeester is zijn komst onnodig.

De onlangs aangestelde Spanjaard stelt dat hij al genoeg middenvelders in zijn selectie heeft en dat hij de ontwikkeling van aanstormende talenten als Nico González en Gavi niet in de weg wil staan. Een vervelende boodschap voor Van de Beek, die volgens de Spaanse sportkrant wel oren zou hebben gehad naar een overstap naar Camp Nou.

De toekomst van Van de Beek, die afgelopen zaterdag nog scoorde tegen Watford (4-1 nederlaag), is voorlopig onzeker. Manchester United ontsloeg zondag manager Ole Gunnar Solskjaer en zijn nog niet bekende opvolger zou de Nederlander meer kansen kunnen geven. Wanneer dat niet gebeurt, lijkt een huurtransfer in januari de meest voor de hand liggende optie.