Barça-wonderkind Pedri met recordverschil uitgeroepen tot Golden Boy 2021

Barça-wonderkind Pedri met recordverschil uitgeroepen tot Golden Boy 2021

22-11-2021 12:07 Laatste update: 12:13
51

De Golden Boy van 2021 is bekend: FC Barcelona-talent Pedri is na een indrukwekkend jaar uitgeroepen tot grootste talent van Europa.

Pedri behaalde 318 punten in de verkiezing, die jaarlijks wordt georganiseerd door de Italiaanse krant Tuttosport. Hij blijft Borussia Dortmund-talent Jude Bellingham (119) ruim voor. Nog nooit was het verschil tussen de nummers één en twee zo groot.

Pedri heeft een indrukwekkend jaar achter de rug. Het Spaanse wonderkind groeide onder de vleugels van Ronald Koeman uit tot een vaste waarde bij Barcelona en gooide - op achttienjarige leeftijd - ook hoge ogen met Spanje op het EK.

In totaal speelde hij 73 (!) wedstrijden, want Pedri ging ook met Spanje O21 naar de Olympische Spelen. Op dit moment kampt de aanvallende middenvelder met een blessure, waardoor hij volgens Spaanse media nog zeker een maand moet toekijken.

De Ajacieden Jurriën Timber en Ryan Gravenberch zaten bij de laatste twintig kandidaten, maar redden het niet.

Pedri is de opvolger van Erling Haaland, die in 2020 werd uitgeroepen Tot Golden Boy. João Félix, Matthijs de Ligt en Kylian Mbappé gingen hen de laatste jaren voor. Rafael van der Vaart was in 2003 de eerste winnaar van de Golden Boy-award.